Columnist

Op dinsdag, donderdag en zaterdag schrijf ik in het Algemeen Dagblad een column. De andere dagen van de week doet Jerry Goossens dat. Een dag nadat de column in de krant heeft gestaan, zet ik hem op de site.

Meester Bart - 07 november 2016 ( Algemeen Dagblad )


Opeens zat hij naast me, Meester Bart. Ik wilde eigenlijk naar bed, het was al na half 1, maar daar dacht de meester anders over. Vanaf zijn eerste woorden, uitgesproken op NPO Radio 1 bij VPRO's Nooit Meer Slapen, zat ik gekluisterd, jaja, gekluisterd aan het toestel.

Hij werd ge�nterviewd door Ester Naomi Perquin, een van de authentiekste radio-interviewers van de hedendaagse ether. Ze stelt eigenwijze, tegendraadse vragen en is toch bescheiden aanwezig. Ze...

Lees verder >

Aap - 04 november 2016 ( Algemeen Dagblad )


Het is alweer een week geleden, maar de radio-aap van Giel Beelen echoot nog steeds na. Wat een klein stukje radio vermag zeg! Ik dacht dat er niemand meer naar Giels programma luistert, maar dat valt blijkbaar toch alles mee. Even nog ter opfrissing: Zwarte Pietvoorstander Johan Derksen zei op televisie dat Zwarte Piettegenstander Sylvana Simons zo trots was als een aapje omdat RTL had besloten de Zwarte Piet te vervangen door de Schoorsteenpiet.

Beelen liet de dag daarop in zijn ochtendshow...

Lees verder >

Eva - 02 november 2016 ( Algemeen Dagblad )


Het is tien over half vijf in de nacht. Zombies en heksen keren huiswaarts, sommigen te voet, anderen per bezemsteel. Het wordt stil in New York, the city that never sleeps doet een powernap.

Maar niet Eva Jinek. Ze zit, zonder masker en zonder schmink, achter haar microfoon om voor Radio 1 verslag te doen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Dat doet ze elke ochtend. Daar hoeven wij niet vroeg voor op, we lopen vijf uur voor op New York, het is bij ons, als Eva op de radio komt, tien...

Lees verder >